اخذ میزبانی، کلید تحول فوتبال!

کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای استقلال یافته شوروی سابق با سرمایه گذاری مناسب در فوتبال شگفتی ساز مسابقات برون مرزی شده اند. ، تا آنجا که تاجیکستان پدیده مسابقات جام ملت های آسیا لقب می گیرد. قطر علیرغم داشتن فوتبالی در رده دوم آسیا، دو دوره متوالی قهرمانی جام ملت های آسیا می شود. امارات هم اکنون در حال برگزاری رقابت های فوتبال ساحلی جهان است و …

امارات همچنین، علاوه بر میزبانی مسابقات متعدد ورزشی و هنری میزبان جام ملت های فوتبال 2022 و جام ملت های 2023 هم بود و علاوه بر کسب درآمدهای بسیار به صنعت توریست خود نیز جانی چند برابر بخشید و اکنون با ایجاد زیر ساخت های فراوان آمادگی هرگونه میزبانی ورزشی را داراست .در شرایط کنونی رقابت در بین کشورهای حوزه خلیج فارس تا آنجاست که عربستان سعودی برای به دست آوردن میزبانی رقابت های جام جهانی و جام ملت های آسیا 2026 تلاش بسیار زیادی را آغاز کرده است. سرمایه گذاری میلیارد دلاری با به خدمت گرفتن ستارگان بزرگ فوتبال جهان خود فضای اجتماعی کشورشان را به سود تثبیت امنیت اجتماعی به پیش برده است! البته سایر کشورهای عربی نیز از این مسئله غافل نبوده و نیستند. آنها از ظرفیت فوتبال خود در جهت رفع مشکلات اجتماعی، فرهنگی و در رأس آن سیاسی بهره می گیرند. کشور عمان به دنبال خرید تیم فوتبال چلسی و کشور کویت نیز از همین گونه برنامه ها را در دست اجرا دارد.این کشورها علیرغم سرمایه گذاری فراوان از یک مسئله مهم رنج می برند، و آن نداشتن نیروی انسانی علاقمند به فوتبال است. در حالیکه برعکس این کشورها که تلاش می کنند با تزریق سرشار منابع نفتی و پول بی شمار، مردم شان را به استودیوم ها بکشانند،خدا را شکر در این زمینه مردم ما به شدت علاقمند و دست بر جیب برای هزینه کرد در فوتبال و استعدادهای فوتبالی با هوش، نیازمند برنامه ای ساده هستند که می تواند این منابع سرشار الهی را جهت و به کار بگیرد تا همچون کشور برزیل تولید کننده ثروت ملی از راه فوتبال باشد. همه این کشورها که نام برده شد در یک برنامه، مشترک هستند و آن هم تلاش در جهت گرفتن میزبانی مسابقات مهم است که حلّال اکثر مشکلات و موتور محرک توسعه فوتبال کشور آنهاست! میزبانی رقابت های معتبر فوتبال فصل الخطاب گسترش ورزش است و البته می توان این میزبانی را از کم شروع و سپس آن را توسعه داد . ابتدا با برگذاری جام های چهار جانبه و سپس رقابت های فوتبال غرب آسیا و … به دنبال میزبانی فوتبال پایه هم بود. نوجوانان ، جوانان و رشته های صاحب نام خودمان در آسیا ، فوتسال، فوتبال ساحلی، فوتبال بانوان و بعد به دنبال بزرگسالان آسیا و جهان رفت . سابقه برگزاری میزبانی در رشته های مختلف را در گذشته داشته ایم و این غیر ممکن نیست . مثلاً والیبال مقدماتی جهان، کشتی جام جهانی و هم اکنون نیز تکواندو و بسیاری از مسابقات دیگر مانند بازی های بانوان کشورهای اسلامی و …
لذا در یک کلام اگر می خواهیم فوتبال کشورمان توسعه پیدا کند، میزبانی شرط اول آن توسعه است . اگر میزبان رقابت های فوتبالی معتبر شویم، آنگاه تمام نیروهای اجتماعی و ملی نیز در جهت بهتر برگزاری آن رویدادها بسیج می شوند، همانطور که در فینال جام باشگاه های آسیا همه بسیج شده و با آماده سازی ورزشگاه بزرگ آزادی میزبان شایسته ای برای فینال رقابت های جام قهرمانی باشگاههای آسیا بین دو تیم پرسپولیس ایران و نماینده فوتبال ژاپن بودیم. برای گرفتن میزبانی در درجه نخست همت مسئولان و سپس استفاده از تمامی ظرفیت های، اهالی فوتبال و فدراسیون کار ساز خواهد بود . رئیس فدراسیون فوتبال هم اکنون نایب رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیاست و تعداد دیگری از اهالی و مدیران فدراسیون نیز در رأس یا عضو هیأت مدیره AFC و یا حتی فیفا هستند که می توانند ما را در گرفتن این مهم یاری دهند . باید همه دست به دست هم داده و با گرفتن میزبانی ها، از حداقل تا حداکثر فرصت تحول در توسعه فوتبال را کلید بزنیم .

https://vvarzesh.ir/?p=3695

دیدگاه خود را بنویسید