صحبت های سید شروین اسبقیان در مورد تیم ملی

وقتی فدراسیون را تحویل گرفتم ميانگين سني بازيكنان ملي ٣٤ سال بود!

نشست هفتگی کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با حضور جواد داوری رییس و  محسن معزی فر دبیر فدراسیون بسکتبال برگزار شد. در ابتدای این جلسه، محمدرضا تهرانی رییس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن صدها نفر از اهالی ورزش فلسطین و لبنان و از بین بردن زیرساخت های ورزشی این مناطق که با سکوت مجامع جهانی و فدراسیون های بین المللی همراه شده از مسئولین وزارت ورزش و جوانان خواست در این رابطه منفعل نباشند. تهرانی در بخش دیگری از سخنان خود یکبار دیگر خواهان  تغییر و تحولات وعده داده شده توسط وزیر ورزش شد و تاکید کرد هر گونه تعلل و فرصت سوزی در این رابطه موجب دلسردی و بی انگیزگی اهالی ورزش خواهد شد. در ادامه این جلسه نوبت به اعضای کارگروه ورزش رسید تا نقطه نظرات،دیدگاهها و دغدغه های خود را در رابطه با ورزش بسکتبال بیان کنند. لزوم پشتوانه سازی، پی گیری برنامه های توسعه ای، وضعیت لیگ بسکتبال، چگونگی جذب اسپانسر، ضرورت تعامل و همکاری بیش از پیش فدراسیون بسکتبال با آموزش و پرورش و  آموزش عالی،ضرورت توجه به آمایش سرزمینی از جمله مباحثی بود که توسط آنها مطرح شد. رییس فدراسیون بسکتبال در واکنش به موارد مطرح شده و ترسیم خط مشی فدراسیون تحت مسیولیت خود خطاب به حاضرین گفت: ابتدا جا دارد از تلاش های کیومرث هاشمی وزیر پیشین ورزش و جوانان تشکر کنم. همچنین برای احمد دنیا مالی که کوتاه زمانی است سکان هدایت  را در دست گرفته آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم بتواند در ورزش کشور تحول ایجاد کند. با بسکتبال بیگانه نیستم. سال های طولانی به عنوان ملی پوش، بازیکن لیگ و رییس هیات در کنار این ورزش بوده و از نزدیک با مسائل ریز و درشت آن آشنایی دارم. هیچگاه دوست ندارم ورزشی که به آن تعلق دارم ناموفق باشد.حدود دو سال و نیم پیش که فدراسیون را تحویل گرفتم اوضاع بسکتبال مطلوب نبود. علاوه بر ميانگين سني بالاي ملي پوشان و باخت تيم ملي به كشورهاي نه چندان مطرح آسيايي،نبود برنامه ریزي و فقدان نقشه راه جهت پشتوانه سازی و کمبود منابع مال گریبانگیر  این رشته بود.از سویی تیم ملی يي را تحویل گرفتم که میانگین سنی آن حدود ۳۴ سال بود و نياز به تغييرات اجباري زيادي داسشت.چند سال که مسیولیت هیات استان اصفهان را بر عهده داشتم در جریان مسائل داخلي تيم ملي بودم به همین دلیل سعی کردم تا آنجا كه امكان دارد شرایطی را فراهم کنم كه عادت هاي نادرست را در اين تيم اصلاح كنم. انضباط مالی خوبی ایجاد کردم بطوری که در بدو ورود مانده حساب ما، با فدراسیون تنها ٣۰۰ میلیون اختلاف داشت.
وی ادامه داد:به سر مربيان تیم ملی تاکید کردم جوانگرايي، مقدمه سازي و ظهور استعدادهاي جوان را در دستور كار قرار دهند كه الحمدلله اين مهم انجام پذيرفت. گرچه معتقدم این کار باید ۲۰۱۵ انجام می شد اما سال ها نسبت به آن بی توجهی صورت گرفته بود. طبیعی بود تغییرات مورد نظر ما با مقاومت هایی روبرو شود . بخش بانوان نیز به حال خود رها شده بود و آخرين تيم دسته ب آسيا بوديم كه توانستيم با بكارگيري مربي خانم مطرح اروپايي به فينال اين دسته برسيم.
داوری خاطرنشان کرد: برخی از دوستان به ضرورت همراهی فدراسیون با آموزش و پرورش و دانشگاه اشاره کردند ما هم به این اصل اعتقاد کامل داریم و در حال حاضر تعامل و هماهنگی خوبی با دو مرکز مورد اشاره داریم. البته این گله را هم داریم که برخي مربيان ورزش آموزش و پرورش  با توجه به رشته ای که در آن کار کرده اند ورزش را اولویت بندی و حمایت می کنند با این وجود همانطور که ذکر شد شخصا به اهمیت تعامل با آموزش و پرورش و آموزش عالی اعتقاد کامل دارم چرا که بخش مهمی از استعداد های ورزش را باید در میان دانش آموزان جستجو کرد.از سویی رسانه ها نقش زیادی در ترویج رشته ها و جذب دانش آموزان ایفا می کنند. برخی تصور می کنند بسکتبال رشته آمریکایی است و از انعکاس اخبار آن خودداری می کنند در حالیکه خاستگاه خیلی از رشته های ورزشی خارجی است اما این امر دلیل نمی شود تا حس علاقه مندی مردم نسبت به هرکدام از آنها را نادیده بگیریم.
رییس فدراسیون بسکتبال با اشاره به اقدامات و تحولات صورت گرفته در این فدراسیون تصریح کرد:  زمان مشخص خواهد کرد كه، چه اقداماتی در این فدراسیون صورت گرفته است. بسکتبال را آسیب شناسي کردیم و چشم اندازی که ترسیم شده تا سال ۲۰۳۱ برنامه ريزي جهت رده هاي پايه صورت گرفته است اين در حالي است كه آن زمان قطعاً بنده در فدراسيون حضور نخواهم داشت.در همين راستا و به منظور حمايت از مناطق كم برخوردار و محروم و همچنين شناسايي اين مستعدين طرح جامع استعداديابي و استعدادپروري كشور را راه اندازي كرده ايم. در اين طرح كشور را به ۸ منطقه برای آقایان و ۴ منطقه برای بانوان تقسيم بندي كرده ايم؛ برنامه زمان بندي درستي هم تعریف شده و بر اساس آن فعالیت ها را شهرستان محور کرده و در راستای دستیابی به اهداف خود چند مربی خارجی جذب كرده ايم.
برای بانوان هم مربی از یونان آورده ایم  که تحولات خوبی ایجاد کرده از او خواستیم در کنار پرورش ورزشکار، نسبت به پرورش و ارتقا مربی هم توجه کند. وقتی من آمدم ١٢ استان ما غیر فعال بود اما الان ۳۱ استان فعال داریم. در کنار توسعه قهرمانی، توسعه همگانی بسکتبال را هم در نظر داریم. ضمن اینکه نسبت به مسائل فرهنگی نيز بی تفاوت نیستیم.
داوری در ارتباط با اوضاع مالی فدراسیون و کیفیت مسابقات لیگ گفت: علی رغم اینکه فدراسیون را با کمترین ذخیره مالی تحویل گرفتیم اما هیچ اعزامی بر زمین نماند و میلیاردها تومان صرف اعزام تیم ها کرده ایم. فقدان اسپانسر را با مدیریت مالی سروسامان دادیم و در حال حاضر هم مشکلی در این زمینه نداریم. الان با وجودی که برخی حامیان مالی گذشته را در لیگ نداریم اما اسپانسر ها جدیدی جایگزین آنها شده اند و مسابقات بخوبی برگزار می شود. اطمینان می دهم شرایط لیگ بهتر هم خواهد شد.پی گیر برون سپاری اسپانسرینگ هستیم، امیدوارم در آینده از این طریق منابع مالی خوبی جذب کنیم.
وی در خاتمه از ساخت مجموعه ای مدرن و مجهز در محل ورزشگاه آزادی تهران سخن به میان آورد و خاطرنشان کرد:  بسکتبال علی رغم سه مرتبه حضور در المپیک و چند حضور در جام جهانی تنها یک سالن مرحوم مشحون با ۵۰ سال قدمت را دارد. پی گیر ساخت مجموعه اي کامل در  ورزشگاه آزادی هستیم که سالن های مجزا برای بانوان و آقایان با دو ورودی خواهد داشت. نقشه های فاز يك آن تهیه شده و اجرای آن را نیز در دستور کار قرار داريم كه منوط به اخذ مجوزات از شركت توسعه و تجهيز مي باشد. تلاش من و همکارانم در فدراسیون بسکتبال ارتقا جایگاه این رشته و کسب موفقیت های بیشتر است.در صدديم بین سه ورزش توپی تفاهم نامه ای امضا شود و طی آن  بتوانیم استعداديابي مشترك انجام دهيم . در پایان این نشست محسن معزی فر، دبیر فدراسیون بسکتبال نیز طی توضیحات تکمیلی، نکاتی را در رابطه با چگونگی اعزام تیم ها، مدیریت هزینه در فدراسیون، شکوفایی لیگ برتر، نقش معلمان ورزش در پیشرفت اهداف رشته های مختلف، استعدادیابی، افزایش تعداد تیم های بسکتبال در سراسر کشور و موارد دیگر بیان کرد.

https://vvarzesh.ir/?p=7979

دیدگاه خود را بنویسید